Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

vrijdag 25 juni 2010

Wat kan jij als moeder van je kind leren?


Wat is het moederschap toch een enorme uitdaging, vooral als je niet alleen je kind als uitgangspunt neemt. Maar ook jezelf als moeder. Als jij ook op die manier naar de opvoeding kijkt, kun je heel veel van je kind leren!

Ik merk zelf dat mijn kinderen een spiegel zijn van of voor mijzelf. Zij staan zo dicht bij mij en ze zijn me zo dierbaar dat zij aan mij laten zien wie ik ben. Het opvoeden voelt als een 'intense interactie waarin zowel ouders als kinderen groeien'. Dit laatste staat zo mooi omschreven in het boek Licht leven. De kern van holisme uitgelegd van Edith Hagenaar. Het is een boek dat mij aanspreekt omdat het beschrijft hoe ik tegen het leven aankijk. En of ik dan een holist ben of een spirituele denkwijze heb, dat etiketje boeit mij niet zo. Het is meer de herkenbaarheid die mij raakt.

Als ik bijvoorbeeld naar kinderen in het algemeen kijk en ze hebben bepaald positief of negatief gedrag, dan zie ik dat dit gedrag voortkomt uit diverse oorzaken en niet alleen vanuit het kind zelf. Hoe wordt het opgevoed, wat is zijn of haar positie thuis, hoe gaat het op school, met welke vriendjes en vriendinnetjes speelt het, etc. Als je heel eenzijdig naar een probleem kijkt, dan is het ook niet op te lossen. En als je je als ouder dit realiseert, dan kun je ook naar je kind kijken als iemand die jou iets kan leren.

Zo voel ik dat zeker: op het moment dat ik denk dat ik weet hoe het moet met mijn dochter of zoon, dan dagen ze me al weer uit met het volgende. En dan is het zo belangrijk om bij mezelf te blijven en vanuit mijn gevoel, mijn liefde te reageren zodat ze voelen dat het echt en gemeend is. Dat geeft ze een basis mee voor hun hele leven. En het mooie is dat zij 'je de mogelijkheid bieden om te beleven hoe oneindig je liefde is'.

Als je hier bewust mee bezig gaat, realiseer je je dat het prachtig kan zijn om op deze manier van je kinderen te leren en er een krachtiger en liefdevoller mens van te worden.

2 opmerkingen:

  1. Het is wel een uitdaging: deze manier van denken! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo mama'ritha, ja het is zeker een uitdaging ... en het geeft je ook heel veel terug. Liefde, energie en een nieuwe kijk op je kinderen :-)
    Zonnige groet van mamcoach Yura

    BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in mamcoach blog