Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

maandag 14 juni 2010

Ja, ik word blij met minder! Ik ben een 'downshifter'

Ik was even aan het spijbelen van mijn werk ... De nieuwe Flow is uit en dan kan ik het niet laten om even te bladeren en te lezen, en dus niet te werken. Heerlijk even die me-time! Heb jij zelf ook zo'n fijn tijdschrift waarin je helemaal jezelf kan verliezen? Dat je niets of niemand hoort of wil horen? Het geeft mij altijd even een momentje rust, even niks ... alleen Flow.
Het artikel 'Blij met minder' trok meteen mijn aandacht. Zou dat ook over mij gaan? Hoe ik me voel door minder te doen en me juist goed te voelen? Door niet met alles mee te doen, maar mijn eigen keuzes te maken? Door niet meer alle prikkels te laten doordringen en niet meer open te staan voor alles?
Volgens het artikel ben ik een zogenaamde 'downshifter'. Dat betekent dat je het op allerlei vlakken in het leven simpeler aanpakt. 'Downshifters zijn mensen die zich, ondanks een snelle carriere, een huis vol spullen en een dikgevulde portemonnee niet gelukkig voelden'. En dat klopt wel met mijn leven voordat ik in 2007 een time-out nam voor mijn gezin en mijzelf. Ook ik had een goede carriere: net promotie gemaakt als projectleider van 2 reintegratieprojecten. Maar ik had ook net mijn 2e kind gekregen. En mijn oudste startte in groep 1, plus mijn man werkte 4 dagen als projectleider. Alles bij elkaar gaf dit zoveel druk en prikkels dat ons leven aan ons voorbij rende. Of renden wij aan het leven voorbij? Ik heb toen heel bewust op gevoel de keuze gemaakt om rust te brengen thuis, voor ons alle vier. En dat heeft gewerkt. In dat rustmoment is mijn keuze ontstaan om een eigen bedrijf te beginnen, aan huis, zodat ik in mijn eigen balans en met flexibele werktijden kon gaan werken.
Nu werk ik onder schooltijd en plan ik mijn huishouden op 1 bepaalde dag. Dat is mijn rommeldag en dan loopt werk en prive dus ook niet door elkaar heen. Ook 's avonds kan ik nog even werken als ik dat wil. De kinderen op bed, de kippen op stok (ja, die hebben we sinds kort ook!) en een mooie cd. Misschien is het simpeler dan voorheen, toen ik nog vergaderingen hadden met allerlei hoog geplaatste interessante mensen. Maar mijn eigen 'nieuwe werken' zorgt voor meer balans en meer me-time. Wat wil een mens nog meer?
Ja, ik word dus blij met minder: ik ben een echte downshifter. Dat bevalt me wel!
Hoe voelt dat voor jou? Ben jij ook iemand die blij wordt van minder? Van minder werken, minder informatie of minder spullen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog