Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

maandag 30 augustus 2010

Vereenvoudig het leven en begin bij jezelf!


Minder = Meer, ik heb er al eerder over geschreven.
De moeders die in mijn coachpraktijk komen, willen vaak te veel. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik er zelf ook last van heb. We willen alles uit het leven halen wat er in zit. Soms lijkt het leven zelfs maakbaar, maar dat is natuurlijk schijn.

Ik loop zelf ook regelmatig aan te hikken tegen mijn drukke en gehaaste leven. Terwijl ík de coach ben die Minder stress promoot door moeders bewust te maken Minder ballen in de lucht te gaan houden.
Hoe kun je nu de dingen in je leven doen die echt waardevol voor jou zijn? Waardoor je het gevoel hebt dat je Meer rust ervaart en Meer in balans bent?
Eigenlijk is het heel eenvoudig: het zit hem in het vereenvoudigen van het leven. In het feit dat je niet meer voldoet aan de verwachtingen van je omgeving en je eigen keuzes maakt. Doordat je bewust bent van je eigen waarden, kun je bewuster de dingen doen die jij écht belangrijk vindt.
En als je die dingen doet, doe ze dan met aandacht. Mindfulness kun je prima toepassen in de dagelijkse praktijk. Een makkelijke start van mindful leven is dat je je volledige aandacht richt op één ding: eten, koken, tanden poetsen, je kind naar bed brengen, etc. En dat er niet nog 100 andere dingen door je hoofd gaan die je erna moet doen, of dat je eet en tv kijkt tegelijk. Het gaat erom in het hier en nu te zijn. En wat is er eigenlijk eenvoudiger dan dat? Misschien moet je jezelf er even bewust toe aanzetten, maar dat is alleen maar prettig. Zo merk je ook weer wat er belangrijk is voor jou. En doe je iets met volle overtuiging, dan ervaar je vanzelf de rust en ruimte die je ervoor terugkrijgt.

In de Opzij van juli/augustus staat het artikel ‘Ik moet helemaal niets’. Het is geschreven door een werkende moeder die al wandelend met haar dochtertje van anderhalf een soort vrijheidsgevoel ervaart. Haar aandacht is nl. gericht op dat ene moment, ‘op die kleine benen die zo snel mogelijk proberen te lopen, het warme handje dat mijn vinger vasthoudt’. Ze is met haar volledige aandacht bij dat moment, waardoor ze ervaart dat er dan ook verder even helemaal niets anders meer hoeft. Een goed voorbeeld van het vereenvoudigen van het leven!

Een mooi citaat uit een notitieboekje Eenvoud van Happinez:
‘Bouw tijd in voor belangrijke zaken die niet urgent zijn. Dat zijn de dingen die je leven waardevol maken en die in de hectiek van alledag vaak op de laatste plaats komen.’

Dit artikel staat ook als column op O+ voor de zakenvrouw van nu.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan een gratis abonnement op MAMtips en ontvang iederen maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog