Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

vrijdag 18 maart 2011

Ben JIJ al gelukkig in alle rollen in je leven?


Kun jij 1,2,3 antwoord geven op deze vraag?
Of moet je er over nadenken?

In het leven kun je verschillende rollen hebben: vrouw, partner, moeder, werknemer, ondernemer, werkgever, collega, dochter, vriendin, buurvrouw, en ga zo maar door. Heb jij wel eens geteld hoeveel rollen je op dit moment hebt? Pak eens pen en papier en schrijf ze op.

Wie krijgt er een 10?
Als je deze rollen zo voor je ziet op papier, geef ze dan eens een cijfer. Geef de rol die het zwaarst weegt of het meest intensief is een 10 en de rol die het minst zwaar en intensief is een 1. En alle andere rollen geef je een cijfer tussen de 1-10.
Welke rol weegt op dit moment het zwaarst?

Op naar het ideale plaatje …
Natuurlijk heb je in je hoofd een ideaal plaatje van hoe je het liefst zou leven. Hoe je invulling geeft aan je werk, je woonomgeving, je gezin, je familie, je vrienden, etc. Als het helemaal ideaal zou zijn, zou je in alle rollen van je leven gelukkig zijn.
Maar … hoe voelt dat nu voor jou? Kijk eens naar de rol die het zwaarst weegt. Is dit ook de rol die je het liefst vervult? Of zou je het graag anders willen zien?
Het kan zijn dat je een 10 hebt gegeven aan je rol als moeder en een 2 aan je rol als vriendin, terwijl vriendschap heel belangrijk voor je is.
Als je reëel bent, weet je natuurlijk ook dat ze nooit allemaal hetzelfde cijfer kunnen hebben. Maar je kunt er wel naar streven dat de intensiteit die deze rollen hebben, in evenwicht is. Dat de invulling van die rollen in balans is. Zo krijg je bijvoorbeeld in de ene rol energie voor de andere rol.

Wondervraag
MAMcoach Yura gebruikt vaak technieken uit het ‘oplossingsgericht coachen’. Je gaat dan uit van de gewenste toekomst. Bij dit onderwerp zou je de wondervraag kunnen stellen: ‘Stel je eens voor dat je morgen wakker wordt en dat je merkt dat alles anders is. Tijdens je slaap is er een wonder gebeurd en je voelt dat je gelukkig bent in alle rollen die je hebt. Wat is er dan veranderd in je leven?’
Maak het eens concreet voor jezelf en schrijf het antwoord op de wondervraag op, naast de rollen en cijfers die daarbij hoorden. Zo heb je een compleet plaatje van hoe jij op dit moment als moeder in jouw rollen staat.
Welke actie kun jij ondernemen om gelukkiger te zijn in de rollen die je hebt?


Met gelukkig worden ben je nooit klaar
Martin Seligman, de schrijver van heb boek ‘Gelukkig zijn kun je leren’ zegt: ‘Gelukkig blijven is voor mij zoiets als het volgen van een dieet: je bent er nooit echt mee klaar. Zo heb ik me aangeleerd om me elke morgen de mensen voor de geest te halen die ik die dag ga ontmoeten. Ik probeer daarbij te bedenken op welke manier ik aardig voor hen kan zijn. Daarnaast concentreer ik me ’s avonds op drie dingen die ik die dag met succes heb uitgevoerd. Dat zijn twee simpele oefeningen die een enorm positief effect kunnen hebben. Maar je moet ze wel elke dag doen. Vergelijk het met een goed huwelijk. Voor sommigen komt dat op een natuurlijke manier, maar de meeste mensen moeten er gewoon voor knokken’.


‘Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien’
(Leo Tolstoj)

'Ben JIJ al gelukkig in alle rollen in je leven?' staat in de nieuwste editie van het eZine MAMtips. Naast dit artikel lees je ook nog een leuke boekentip en een tip voor een website. En mooie quotes.
Klik hier als je iedere maand inspirerende en waardevolle tips wilt in je mailbox wilt ontvangen om je meer ontspannen, anders moeder en minder gestrest te voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog