Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

vrijdag 10 september 2010

Wat is jouw manier van leren?

Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat jouw manier van leren is? Als je bepaalde doelen in je leven wilt bereiken is het belangrijk om te weten hoe je het prettigst en makkelijkst leert. Is dat door te lezen en te schrijven? Of juist te luisteren? Door te zien hoe en wat iemand doet en het na te doen? Of juist door ervaring en gewoon aan de slag te gaan?

In mijn coachpraktijk voor moeders met loopbaan- en inspiratievragen bied ik verschillende werkvormen aan. Uiteraard vind ik het als coach belangrijk een werkvorm te kiezen die bij de klant past. En een belangrijk criterium daarbij is dus de manier van leren. Dat is ook één van de eerste dingen waar ik achter probeer te komen.

Denk maar eens terug aan de tijd dat je nog op school zat, studeerde, een opleiding of training deed. Was jij degene die altijd alle studieboeken las, gedegen samenvattingen en scripties schreef? Of ging je liever met wat je geleerd had aan de slag en leerde je het meest in de praktijk?

Een voorbeeld:
Een paar weken geleden coachte ik een moeder die meer rust en ruimte in haar leven wilde. Ik dacht als coach meteen aan het inzetten van mindfulness oefeningen om ‘aandachtiger te leven in het hier en nu’ en ‘met mildheid en onbevooroordeeld te leren kijken’. Door mindfulness word je opmerkzamer waar je met je aandacht bent. Je leert je aandacht te richten op waar het om gaat op dát moment. Hierdoor zit je minder ‘in je hoofd’ en verspeel je minder energie aan piekeren. Het gevolg: je verwerkt informatie beter en bent minder snel van slag.
Maar ze was niet meteen enthousiast. Voordat ze naar mijn coachpraktijk kwam, was ze al door haar omgeving gewezen op mindfulness en ze had ook meteen een boek met informatie en oefeningen gekocht. Maar dat had haar niets opgeleverd.
Ik vroeg haar naar de prettigste manier van leren door terug te gaan in de tijd. En wat bleek? Ze was nooit een boekenwurm geweest en leerde het makkelijkst door gewoon maar te doen. Uiteindelijk ben ik met haar die mindfulness oefeningen ‘gewoon gaan doen’ en dat heeft haar enorm veel rust en ruimte opgeleverd. In haar hoofd, in haar werk en thuis. Wat ze bij mij in de coachpraktijk en tijdens het wandelcoachen leerde, voerde ze door in haar dagelijks leven. Voor haar dus de beste manier van leren!

Hoe gebruik jíj op dit moment jouw manier van leren, als je denkt aan het doel wat je wilt bereiken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog