Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

donderdag 9 september 2010

Hoezo planning? Kind ziek = planning overboord


Wat had ik het mooi gepland allemaal ... Na het weekend zou ik starten met het uitwerken van een cursus voor moeders in balans en het 'vertalen' van een coachtraject voor werkende moeders naar een eTraining. Veel mensen om me heen zijn geïnteresseerd in wat ik doe en willen weten hoe het met mijn bedrijf loopt. Dus vorige week vertelde ik nog vol enthousiasme (en enigszins gestrest) tegen heel wat mensen om me heen waar ik mee bezig was. Ik had het allemaal goed op een rijtje en was er in mijn hoofd al druk mee!

En dan komt er opeens een kink in de kabel: mijn zoontje werd afgelopen weekend ziek. Hoge koorts, hoesten, snotteren. De volgende dag had hij knalrode wangen en op zijn hele lijf rode uitslag. De koorts bleef hoog en hij wilde alleen maar slapen. Wat een zielig hoopje ellende. Hij kon bijna niet uit zijn ogen kijken ...

Daar ging dus mijn planning voor de week die daarop volgde! Niks werken aan die cursus of eTraining. Gewoon zorgen voor die kleine met paracetamol, glaasjes water en appelsap, crackertjes met kaas en een lekker zacht dekentje. O, wat heeft hij ervan genoten. Zoveel aandacht van mama, dat had hij nou net even nodig!

En mama? Die voelde ook dat het wel tijd was om even gas terug te nemen. Opeens werd ik me ervan bewust me niet zo druk te maken om die planning. En dat het wel even goed was om niet zo 'full speed ahead' te gaan, maar even rust en ruimte in mijn hoofd te creëren voordat ik aan die grote opdrachten begon. Achteraf ben ik dan weer dankbaar dat ik zo'n moment heb gekregen. Ongevraagd, maar toch.
Het was heel goed voor mijn 'loslaat-proces': bewust worden van de belangrijke dingen in het leven. Ik ben toch niet voor niks vanuit huis gaan werken om flexibel om te kunnen gaan met mijn werkuren en de zorg voor de kids (en alles daaromheen)?

Terwijl ik dit opschrijf weet ik dat ik milder voor mezelf mag zijn en meer mindful met dit soort zaken kan omgaan. Maar af en toe moet je weer even met je neus op de feiten worden gedrukt. Bijvoorbeeld door je kind ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog