Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

donderdag 31 maart 2016

Ik zet 2016 in beweging. Doe je mee? Deel 3: maart

Ik ben 2016 fysiek in beweging gaan zetten in januari met een grote passie van mij: reizen. En de maand februari zette ik innerlijk in beweging door meer los te laten, in mijn hoofd. Vooral in de zin van persoonlijke groei. Wat kun je loslaten om echt te gaan leven… Je kunt mijn blog over loslaten hier lezen

Iets bijzonders voor jezelf
En nu is het tijd voor deel 3 in maart. De maand is al bijna voorbij. Het is voor mij altijd een drukke maand door verschillende verjaardagen in mijn familie en veel coachafspraken. Als de lente in aantocht is, dan lijkt het wel of iedereen een soort voorjaarsschoonmaak in het hoofd wil. Alle beren op de weg overboord: tijd voor nieuwe keuzes! En daar kunnen ze mij als coach goed voor gebruiken. Vooral als het dan ook als voorjaar aan voelt buiten, en we de coachgesprekken wandelend buiten in het bos doen.
Wandelen is een van de dingen die ik graag doe als me-time. En daar heb ik dan ook veel behoefte aan in zo’n drukke maand als maart. De frisse lucht, het ontluikende groen, de fluitende vogels, het voorzichtige zonnetje, de wind door mijn haren en af en toe een verfrissende regenbui. Buiten wandelen maakt me blij, laat mijn hart een sprongetje maken en geeft me energie. En dat is ook de bedoeling van me-time. Iets gaan doen wat bijzonder is voor jezelf, waar je blij en gelukkig van wordt en waar je echt naar uit kijkt om te gaan doen. Voor de een is dat een paar uur naar de sauna of lekker lang in bad en de ander gaat liever mountainbiken in het bos of een rondje hardlopen. Wat het ook is, het gaat erom dat jij er van oplaadt of ontspant.

Tijd voor jezelf is noodzaak
Ik zeg altijd tegen de moeders die ik coach dat me-time noodzaak is. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je ook goed voor de ander(en) zorgen. Tijd voor jezelf is niet egoïstisch, maar nodig om lekker in je vel te zitten, je energiek te voelen en in balans te zijn. Maar het schiet er wel vaak bij in, juist omdat er zoveel praktische zaken geregeld moeten worden voor het hele gezin. Of omdat er zoveel op je to-do lijstje staat, die maar niet korter lijkt te worden. Maar het kan ook zijn dat je geen rust kunt toelaten en continu het gevoel hebt dat je dingen ‘moet’ doen. En zo is er dus nooit tijd om even me-time te nemen. Al is het maar met een kop thee op de bank zitten na het naar bed brengen van je kind(eren), voordat je weer aan de slag gaat met een klusje in het huishouden of voor je werk.
Onthoudt goed dat je het als mama keihard nodig hebt om jouw batterij op te laden met positieve energie (energiegevers), omdat er al genoeg energievreters in een dag zitten. Dit kunnen taken, activiteiten, gedachten of mensen zijn die energie bij je weg slurpen of die als een last op je schouders voelen.
Als je niet goed weet wat jou energie geeft, kun je jezelf de volgende vragen stellen:
• Wat geeft mij energie?
• Waar laad ik mezelf mee op?
• Wat helpt mij te ontspannen?
• Wat heb ik nodig om goed voor mezelf te zorgen?
• Hoe zou ik mijn lichamelijke en geestelijke conditie kunnen verbeteren?
Schrijf eens op wat jou energiegevers zijn en zet jezelf in beweging!

10 dagen die ik ga besteden aan iets bijzonders voor mezelf
Ik heb ook opgeschreven wat ik wil doen tijdens me-time: 10 dagen die ik ga besteden aan iets bijzonders voor mezelf. Doe je mee? Dit is mijn lijstje:

1. In een grote boekhandel rondkijken, net zo lang als ik dat wil (een van mijn favorieten is Athenaeum in Amsterdam).
2. Naar het strand om schelpen te zoeken en uit te waaien. Daarna met een fris hoofd weer naar huis.
3. Een dag vrij nemen, zonder iets in te plannen en doen waar ik op dat moment behoefte aan heb.
4. Wandeldag in Zuid-Limburg langs kapelletjes en holle wegen.
5. Stilte- of meditatiedag. Of korte retraite in een klooster.
6. Cappuccino met Bossche bol en shoppen in de Vughterstraat in Den Bosch (bij Koekwaus, Webshops Only en Daily Poetry).
7. Workshop handlettering. Dit wil ik al zo lang écht goed leren.
8. Een massage van top tot teen, en daarna lekker zwemmen en bubbelen.
9. Vogels kijken bij mij in de buurt (Amerongse Bovenpolder of de Blauwe Kamer in Wageningen).
10. Het huis één dag voor mezelf.

In april lees je deel 4 van ‘2016 in beweging’.

Ik ben benieuwd naar jouw lijstje van 10 dagen die je gaat besteden aan iets bijzonders voor jezelf. Laat je het me weten in een reactie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog