Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

donderdag 19 februari 2015

De 5 beste tips voor me-time en balans. Een cadeautje voor jou!

In de gesprekken die ik met moeders heb, is balans het belangrijkste thema dat naar voren komt. En iedere mama ervaart de balans in haar leven anders … Of het nu gaat om de balans tussen werk en privé, balans in energie, balans in het moederschap, balans in ambities, balans in de relatie met de partner of met de familie. Balans lijkt een groot woord, maar het is vooral belangrijk welk invulling jíj er aan geeft. Het gaat er niet om dat de weegschaal van jouw leven in balans is, maar dat het goed voelt op de manier waarop jij het invult zodat je lekker in je vel zit, je happy voelt en vol energie je drukke leven aan kan. Dat is iets wat ik elke mama wil mee geven: maak keuzes en creëer de balans die bij jou past!

Het is tijd voor nieuwe, andere keuzes
‘Life is like riding a bicycle. In order to keep your balance you must keep moving’. Met deze quote wil ik je laten zien dat je balans nooit je hele leven hetzelfde kan zijn. Je doorloopt allerlei levensfasen en in elk van die fases kun je behoefte hebben aan een andere balans. Kijk daar bewust naar en denk niet: ‘maar ik heb die keuzes toch zo gemaakt, dus dan moet ik het ook zelf oplossen!’. Op het moment dat je worstelt met jouw keuzes, dan is het tijd om ze onder de loep te nemen. Te onderzoeken wat wél past bij dit moment, samen met je partner en je werksituatie. En wie of wat heeft nog meer te maken met jouw keuzes? De opvang, school, opa en oma die oppassen, de oppas aan huis? De taakverdeling in het huishouden, verantwoordelijkheden over de opvoeding of administratie, je huisvesting? Maak een inventarisatie voor jouw situatie en maak nieuwe, andere keuzes!

TIP: lees hier mijn nieuwste blog voor Proud Mom ‘Het nieuwe moederen’ met het verhaal van Roos (31 jaar, moeder van 2 kinderen van 3 en 1) die beetje bij beetje andere keuzes maakt.

Een cadeautje voor jou!
Je leven is in beweging, en jouw balans dus ook! Datzelfde geldt voor mij: 5 jaar geleden maakte ik de keuze om een eigen bedrijf te starten en mijn werkprivébalans anders in te vullen, omdat ik alle ballen maar net in de lucht kon houden. In de tussentijd is mijn balans meerdere keer veranderd, het leven is tenslotte dynamisch en dat heb ik geweten ook! Ik heb regelmatig met mijn man om de tafel gezeten om de weekplanning en verdeling van onze taken te veranderen. De ene keer omdat het nodig was voor mijn werkweek en -uren, en de andere keer voor die van hem. Iedere keer zorgden we samen weer voor een nieuwe balans, ook door de veranderingen bij de kinderen op school. Zij doorliepen heel wat fases en wij als ouders liepen met hen mee. Dit jaar is mijn oudste naar de middelbare school gegaan en dat brengt weer een hele nieuwe situatie met zich mee. Die van pubergedrag en continu whatsappen met vriendinnen, maar ook die van planningen maken voor repetities en overhoren. En daarbij vooral niet vergeten om haar genoeg zelfstandigheid en vertrouwen mee te geven…
Je kunt je vast wel voorstellen dat het voor mij soms lastig is om tijd voor mezelf te claimen in zo’n druk leven. Toch blijf ik dat wel doen, al moet ik eerlijk zeggen dat het er soms wel eens bij in schiet!

Jaaaaaa, je leest het goed: MAMcoaching bestaat 5 jaar! En ik wil dat niet zomaar voorbij laten gaan. Ik heb de 5 beste tips voor me-time en balans verzameld. Bekijk, lees en download ze hier en doe er je voordeel mee!


5 jaar MAMcoaching
Doe mee met de win-actie!

Het is een mooie dag vandaag en ik wil echt een feestje maken van mijn 5-jarig bestaan. Daarom heb ik besloten om naast de 5 beste tips voor me-time en balans ook een win-actie aan te bieden aan jou, omdat je mijn 'jarige site' bezoekt. Bedankt daarvoor! Stuur mij vóór 10 maart een bericht en maak kans op één van deze 5 cadeaus:

3x gratis e-book ‘Lekker in je vel en in je hoofd!’. Hét e-book voor mama’s over energie, vitaliteit en balans (t.w.v. € 12,50).
Je leest over échte mama-thema’s als perfectionisme & loslaten en het ‘heilige moeten’ & te veel willen, over goede voeding voor jezelf en je gezin, en over omgaan met stressmomenten. Je krijgt tips die lichaam en geest verenigen.
Lees hier alle informatie over het e-book

2x gratis Energieboost. Een goed gesprek van ½ uur via Skype of telefoon (t.w.v. € 25,00).
Heb je even behoefte aan een steuntje in de rug of een klankbord maar wil je je partner, vrienden en/of familie hier niet mee 'lastig' vallen? Een gesprek met mij als deskundige coach en stresscounselor zorgt voor inspiratie en een heldere blik vooruit.

Welke van deze 5 gratis cadeaus kies jij? Laat het me weten via info@mamcoaching.nl of vul het contactformulier in op de site Maandag 9 maart is de laatste dag dat je kunt meedoen. Dus grijp je kans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog