Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

woensdag 21 januari 2015

Vergeet je niet ook even je eigen batterij op te laden vandaag?

Je hebt soms van die dagen dat het zo druk is dat je maar doorgaat en helemaal vergeet ook even op te laden. Het is dan zo lastig een moment te nemen om stil te staan, waardoor je aan het einde van de dag het gevoel hebt dat je uitgeput bent. En het enige dat je dan nog kan doen is moe op de bank neerploffen.
Bij mij ging het afgelopen vrijdag ook zo: mijn hele werkagenda stond vol en ik was pas na etenstijd weer thuis. Ik had een hele fijne werkdag gehad, maar ik voelde ook dat ik moe was. Mijn batterij was gewoon leeg. Ik wist ook dat ik deze nieuwsbrief nog moest schrijven en toch heb ik mezelf ‘vrij’ gegeven die avond. Ik ben heerlijk met mijn favoriete tijdschrift Flow op de bank gaan zitten en heb daarna een prachtige kleurplaat ingekleurd. Er kwam rust in mijn hoofd, ik hoefde nergens aan te denken. Alleen maar te kleuren. Daarna voelde ik dat mijn batterij weer was opgeladen: ik had meer energie en voelde me weer in balans!

“Ik laad elke dag de batterijen van mijn mobiel op. Alleen die van mezelf wil ik nog weleens vergeten!” (Oprah Winfrey)

Iedereen heeft een oplaadpunt van energie nodig. Zorg er dus voor dat ook jíj genoeg momenten hebt waarop je kunt opladen. Dat je iets gaat doen waar jíj op dat moment zin in hebt: met een boek en een kop koffie of thee op de bank, een lekker lang bad, een verfrissende wandeling of hardlooprondje in het bos, een shopmiddag met een vriendin of gewoon even niets.

Jouw eigen energie oplaadpunt
TIP: maak eens een lijstje van minstens 20 dingen waar je jouw batterij mee kan opladen. Start met brainstormen in je eentje en som alles op wat je dan zou willen doen. Stop niet te snel met schrijven, neem er minimaal 15 minuten de tijd voor! Als je je lijst klaar hebt, kijk dan eens of er dingen op staan die je evengoed nu meteen kunt doen. Als je wilt zingen in een band, kun je zangles nemen, bij een koor gaan, iedere dag heerlijk vals zingen voor jezelf onder de douche. Of als je iets creatiefs wilt gaan doen, zoals haken of tekenen, kijk dan eens welke inspiratie je kunt vinden via internet, boeken, je moeder of buurvrouw. Zoek dus één ding waar je nu meteen al een stap in wilt nemen. Een activiteit, verandering of ding die zorgt dat jij meer energie krijgt. Jóuw eigen energie oplaadpunt! En het hoeft echt niet meteen een mega verandering te zijn. Begin klein en neem een eerste stap …

Vraag hulp, regel het & doe het!
Heb jij al in je hoofd wat jouw eerste stap is? Ja? Doe het dan meteen en stel het niet te lang uit. Vraag hulp aan je partner, ouders of een vriendin, en regel bijvoorbeeld dat zij in het weekend een ochtend met de kinderen zijn, zodat jij jouw ding kan doen. Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?
Vind je het lastig om tijd voor jezelf te maken? Gun jezelf dan een inspirerende coachwandeling en laat een frisse wind door je hoofd waaien. Door mijn frisse blik en jarenlange, deskundige begeleiding ga je gegarandeerd actie ondernemen: meer me-time en je batterij opladen!

Heb je belangstelling voor een wandelend coachgesprek of heb je een vraag? Bel me op 06-83554192, gebruik het contactformulier op mijn site of mail naar info@mamcoaching.nl

TIP
Niet genoeg tijd voor jezelf?
Dan is dit de beste vraag die je jezelf kunt stellen!

Als je bovenstaande tekst hebt gelezen over het opladen van je eigen batterij, dan denk je misschien: heel leuk allemaal, maar wanneer dan? Ik heb niet genoeg tijd voor mezelf om dat te doen. Wat helpt is om jezelf dan deze vraag te stellen: ‘Moet ik dit nu doen?’ Leg de klemtoon in de vraag telkens anders en je weet meteen of het echt zó belangrijk is dat je geen tijd hebt voor me-time. Misschien kun je de taak, het klusje, de afspraak of activiteit uitstellen, delegeren, delen, hulp vragen etc. Probeer het maar eens. Het is de beste vraag die je jezelf kan stellen om meer tijd te krijgen om je batterij op te laden!


(Bron: Rene Maijntz, R&M Quality Training & Advice)

Wil je vaker dit soort artikelen, tips en goede vragen aan jezelf lezen? Meld je dan hier aan voor een gratis abonnement op mijn maandelijkse nieuwsbrief MAMtips. Je ontvangt als abonnee iedere maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog