Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

woensdag 29 juni 2016

Ik zet 2016 in beweging. Doe je mee? Deel 6: juni

Een paar weken geleden ben ik begonnen in het boek ‘Het Happiness Project. Op zoek naar meer plezier en geluk in je leven’ van Gretchen Rubin. In mijn favoriete tijdschrift Flow Magazine las ik dat Gretchens zoektocht naar geluk herkenbaar en praktisch is. De aandacht voor het nu, de strijd tegen je eigen perfectionisme en jezelf met humor bekijken, vormen ook het gedachtegoed van Flow – volgens de hoofdredacteur Irene. Dat gaf voor mij de doorslag om mezelf in beweging te zetten deze maand, op zoek naar meer plezier en geluk.

Geluk: een containerbegrip?
Wat is geluk eigenlijk? We spreken er met z’n allen zoveel over de laatste jaren, dat je bijna niet meer weet wat het nu echt inhoudt… Ik vind het zelf vooral heel belangrijk dat je de kleine momenten in het leven ziet. In de natuur, met je kinderen, tijdens een vakantie of weekendje weg of gewoon ’s avonds op de bank. In het nu zijn, geeft mij een fijn gevoel - een geluksgevoel. Gretchen Rubin schrijft in haar boek vooral over het vinden van geluk in háár leven. En door dit als lezer te volgen en hiermee zelf aan de slag te gaan, krijg je gaandeweg antwoord op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?

Geluksformule
Het is niet zo dat Gretchen Rubin haar leven wilde afwijzen: ‘Ik wilde mijn leven veranderen zonder het te veranderen, door meer geluk in mijn eigen keuken te vinden. Ik wist dat ik geen geluk zou ontdekken op een plek ergens ver weg of in vreemde omstandigheden; het was gewoon hier, nu – net als in het toneelstuk De blauwe vogel, dat me nog steeds achtervolgt, waarin twee kinderen een heel jaar lang naar de wereld van de blauwe vogel van het geluk zoeken en als ze eindelijk terugkeren naar huis ontdekken dat de vogel daar op hen zit te wachten’.

In de tweede maand van haar zoektocht wist ze ineens wat haar geluksformule was: ‘Om gelukkig te zijn moet ik nadenken over me prettig voelen, me rot voelen en het gevoel dat ik het juiste doe, in een besef van groei’. Vooral dat laatste is volgens haar heel belangrijk: het is namelijk niet het bereiken van het doel (geluk), maar het proces van naar doelen streven – dat wil zeggen: groei – dat geluk brengt.

We zijn gelukkig als we groeien
Dus als we groeien zijn we gelukkig… Dat brengt mij terug bij mijn insteek om 2016 in beweging te zetten. En in de maand juni dus richting geluk. Dat voelt voor mij meteen goed: groei, beweging en vernieuwing zijn waarden die belangrijk zijn in mijn leven. Het stimuleert mij in het nu te blijven, te zien wat er echt toe doet en te doen wat bij mij past in de situatie waarin ik nu zit.

De leefgebieden en voornemens die Gretchen Rubin doorloopt in haar boek en waarin ze wil groeien zijn:
• Vitaliteit – je energie oppeppen
• Relatie – aan de liefde denken
• Werk – de lat hoger leggen (qua energie, creativiteit en efficiency)
• Ouderschap – luchthartig zijn
• Vrije tijd – spelen serieus nemen
• Vriendschap – tijd maken voor vrienden
• Geld – een beetje geluk kopen
• Eeuwigheid – er is meer in het leven
• Boeken – een passie najagen
• Opmerkzaamheid – aandachtig zijn
• Instelling – tevreden blijven

Ik ben de laatste week vooral aan de slag gegaan met de groei in mijn werk. Als coach voor moeders en als expert in stress, balans & me-time. Wat heb ik nog meer te bieden? Door te kijken naar wat ik al doe en vooral door mijn ogen te openen voor wat er nog meer is. Ik ben al jaren de moedercoach die naar buiten gaat. En dat vind ik ook nog steeds heerlijk, niet alleen voor mezelf maar vooral voor de coachees. De inzichten worden eerder helder, de keuzes worden gemaakt met een goede balans tussen hoofd & hart en de stappen die gemaakt worden passen bij de levensfase waarin ze nu zitten. Toch wil ik graag nog meer vrouwen bereiken, zodat er nog meer moeders gaan leven en werken vanuit hun hart, hun waarden die richting geven aan hun leven en keuzes maken een stuk makkelijker maakt. Welke groei kan ik daarin maken?
Ik denk door de stap te nemen naar online coaching, via een cursus, workshop, webinar of training. De deelnemer – jij dus – kan het volgen wanneer het haar uitkomt en ik kan veel meer moeders tegelijkertijd bereiken. Maar deze stap neem ik niet zomaar, want ik vraag me wel heel goed af of dit iets is wat bij mij past. En zo ja, hoe dan? Wanneer? En hoe ziet het eruit? Ik weet nu al dat ik gaandeweg het proces van het maken van die online training of cursus, zelf zal groeien als coach en ondernemer qua kennis, delen, inzichten, creativiteit, theorie, techniek, etcetera.
En de groei als coach en expert naar nog meer vrouwen helpen, geeft mij een fijn gevoel, een geluksgevoel. Het moment dat ik hoor, zie of lees dat een moeder lekker in haar vel zit, weet wat echt belangrijk is in haar leven (naast het werk en het moederschap) en de stappen neemt die bij haar en haar situatie passen – dat is voor mij geluk. Dat geeft zoveel voldoening en energie. Daar doe ik het allemaal voor!

Met welk leefgebied wil jij als eerste aan de slag gaan? Waar zie je groei? En hoe beïnvloedt dat je geluk?
Vind je het lastig om zelf die eerste stappen te nemen, omdat je nu nog niet weet wat je echt belangrijk vindt of welke keuze je wilt maken? Mail dan naar info@mamcoaching.nl of bel me op 06-83554192. Ik help je graag op weg.

In juli lees je deel 7 van ‘2016 in beweging’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog