Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

woensdag 30 september 2015

10 anti-herfstdip TIPS

Vorige week sprak ik een groep moeders tijdens een event. En 6 van de 8 gaf aan last te hebben van een zogenaamde herfstdip. Of herfstblues, het is maar hoe je het noemt. Ze gaven er allemaal een andere omschrijving van, maar de symptomen die ze bij elkaar herkenden waren vooral:
• Weinig energie en zin hebben om iets te ondernemen
• Het vakantiegevoel van de zomer helemaal kwijt zijn
• Vastzitten in het maken van een keuze, terwijl de oplossing een maand geleden nog zo helder leek
• Al gauw het gevoel hebben dat alles te veel is
• Sneller moe en geïrriteerd zijn, oftewel een kort lontje hebben
• Denken dat ze een slechte moeder zijn – als ze zich vergelijken met anderen
• Of twijfelen of ze het wel goed doen…

Het was voor de meerderheid van de moeders zo herkenbaar, dat ik het idee kreeg om de 10 anti-herfstdip TIPS die ik die middag aan hen gaf ook met jou te delen:
1. Het is belangrijk om genoeg daglicht te zien in de herfst. Dit zorgt er voor dat je genoeg energie hebt, lekker in je vel zit en een helder hoofd hebt.
2. Ga dus vaker naar buiten. Al is het maar een blokje om in de buurt. Even een frisse neus halen, en de herfstwind door je hoofd en haren laten waaien! Misschien schijnt de zon ook nog!
3. Ben je gespannen of voel je stress, verwen jezelf dan met een warme douche of bad, en smeer je daarna in met je favoriete bodylotion of olie.
4. Zet een grote mok thee, scoor er een stuk chocola bij en nestel je op de bank met een goed boek of tijdschrift. Luister naar je lievelingsmuziek of kijk een mooie film/serie.
5. Maak tijd voor ontspanningsoefeningen, zoals yoga, meditatie, ademhaling of mindfulness. Via Google kun je heel veel verschillende oefeningen vinden!
6. Onderzoek wat jij wilt doen om op te laden. Je mobiel laadt je elke dag op, maar hoe zit het met jezelf?
7. Als je teveel piekert en ‘in je hoofd zit’, kijk dan eens wat je kunt doen om ‘uit je hoofd’ te komen. Ga je sporten? Iets creatiefs doen? Met een vriendin naar de sauna? Een massage?
8. Realiseer je dat je niet meer kunt doen dan je best. Vergelijk jezelf niet te veel met anderen. Relativeer, lach en kijk naar wat er wél goed gaat.
9. Vertraag… Ga terug in je versnelling – stap voor stap: van 5 naar 4, van 4 naar 3, etcetera. Voel dat de lat lager kan, en onthaast.
10. Plan een dag in het weekend niets in. En bekijk gewoon op die dag waar je zin in hebt. Met het hele gezin, met je zus, vriendin, of alleen.

Als je de herfst ziet als een seizoen die jou laat zien dat het tijd is om te onderzoeken waar je staat en wat je écht belangrijk vindt, dan kun je er je voordeel mee doen! De natuur trekt zich in de herfst terug en dat kun jij ook doen. In de zomer is het tijd voor het uiterlijk, lekker de zon in en in de herfst is het tijd voor je innerlijk: waar voel jij je goed bij? Wat geeft je energie? Waar word je blij en gelukkig van? Waar ben je goed in? Wie wil je zijn (en ben je eigenlijk al, diep van binnen…).

Tijd voor actie
Is het tijd om dingen anders te gaan doen? Of anders tegen zaken aan te gaan kijken? Tegen het moederschap? Je werk? Je relatie met je partner of kind(eren)? Wil je minder stress en onrust in je leven? Meer balans en energie? Of is het tijd om andere keuzes te maken? Keuzes die passen bij de levensfase waarin je nu zit?
Mail dan naar info@mamcoaching.nl, vul het contactformulier in op mijn site of bel me op 06-83554192. De kennismaking is altijd gratis!

Of maak gebruik van de 2 aanbiedingen die hieronder staan:
- een GRATIS anti-stress Skype (30 minuten) gesprek op dinsdag 6 oktober tijdens de Week van de Opvoeding. Lees hier alle informatie
- Frisse buitenluchtTIP: wandelworkshop 'Tijd om stil(te) staan: geniet meer van het moment!' op zondag 25 oktober tijdens de Dag van de Stilte Kijk hier verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog