Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

maandag 20 april 2015

Voel je ook dat het tijd is om het anders te doen?

Ik denk dat het de invloed van de lente is… Of zal het iets anders zijn? De moeders die ik de laatste tijd spreek, vertellen mij stuk voor stuk dat ze het gevoel hebben dingen anders te willen doen. Anna (33, ondernemer, 1 kind van 5 jaar) vertelt: “Zoals mijn leven nu is, past het niet meer bij me. Ik merk dat ik zoveel wil, eigenlijk teveel. Ik ben zo iemand die altijd alles uit het leven wil halen wat er in zit. Maar ik ben er nu klaar mee, ik wil het anders. Ik ben moe en word gek van mezelf”.

Voorjaarsschoonmaak in je hoofd
Het huilen staat Anna nader dan het lachen. Ze is altijd zoveel nieuwe dingen aangegaan en zag daarbij nooit een probleem. De lat ligt inmiddels zo hoog, dat ze het gevoel heeft niet meer aan haar eigen verwachtingen te kunnen voldoen. Al wandelend en coachend komt ze tot een inzicht: “Dat ik gek word van mezelf, heeft alles te maken met dat ik altijd het gevoel heb gehad dat het leven maakbaar is. Maar nu merk ik pas dat dit maar schijn is. Mijn zoontje Boris van 5 laat me steeds vaker inzien dat ik het wat rustiger aan mag doen. Hij is zo’n heerlijk relaxt kind dat helemaal zijn eigen gang gaat en als ik hem geen aandacht geef, dan hoor je hem ook niet.. En dat raakte me laatst zo, dat ik me ging afvragen waar ik mee bezig ben. Ik loop altijd van hot naar her te rennen: voor mijn werk ben ik veel onderweg, ’s avonds heb ik afspraken met vriendinnen, ik sport twee keer per week en met mijn vriend Koen ga ik regelmatig uit eten. Boris gaat dan niet mee en is bij de oppas. Ik was altijd blij met mijn manier van leven. Lekker druk, altijd bezig en niks was me te veel. Waar het mee te maken heeft, weet ik niet maar ik voel aan mezelf en aan Boris dat het tijd is voor andere dingen, voor elkaar. Maar ja, hoe ga ik dat doen?”
Het is alsof de lente Anna heeft wakker geschud: het is tijd voor een voorjaarsschoonmaak in haar hoofd! Alles leek altijd even belangrijk voor haar en daardoor maakte ze ook eigenlijk geen bewuste keuzes. Ze liet alles op zich afkomen en gewoon maar gebeuren, stelde geen prioriteiten en leefde het leven. Haar zoontje is inmiddels 5 jaar oud en dat feit kwam bij haar binnen als een mokerslag. “Voordat ik het weet gaat hij studeren, het huis uit en dergelijke. Ik wil van hem genieten, samen met hem dingen beleven. Tja, eigenlijk wil ik mijn leven anders inrichten! Kom maar op met die voorjaarsschoonmaak!”.

‘Je bent wat je kiest in het heden, niet wat je eerder hebt gekozen’ (Wayne D. Dyer)

Minder is meer
De onderstaande relativeringsvragen helpen bij het maken van (andere, nieuwe) keuzes. Ze zorgen ervoor dat je stil gaat staan bij het feit of iets wel ‘moet’, zodat je weet waar jij je druk om wilt maken of wat echt belangrijk is voor jou:
• Hoe belangrijk is dit echt?
• Komt dit overeen met of druist dit in tegen mijn belangrijkste waarden?
• Hoe belangrijk is dit over 1 week? Over een halfjaar, over 1 jaar?
• Moet dit?
• Van wie moet dit?
• Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik dit niet doe?
• Wat is het leukste dat er kan gebeuren als ik dit niet doe?

Anna koos uiteindelijk voor ‘minder is meer’: “Ik heb met mezelf afgesproken dat ik niet meer naar het maximale hoef te streven in mijn leven. Zo zijn mijn verwachtingen lager en hoef ik niet ook niet lang stil te staan bij een uitkomst die anders is dan verwacht. De relativeringsvragen vereenvoudigen mijn keuzeproces. Ik laat niet alles meer zo op me afkomen en gewoon maar gebeuren. En dat zorgt voor veel minder stress en meer rust in mijn leven, vooral in mijn gezin!”

TIP1: Het belangrijkste is dat je niet alleen deze vragen beantwoordt, maar ook daadwerkelijk actie onderneemt! Wat ga je nu anders doen, zodat je bewuste keuzes gaat maken?

TIP2: Maak nieuwe, andere keuzes met het besef dat je de best mogelijke keuze hebt gemaakt voor dat moment en die situatie!

Ben jij ook toe aan een voorjaarsschoonmaak in je hoofd, zodat je weet hoe je het anders wilt doen?
Laat een bericht achter op de contactpagina van mijn site of bel me op 06-83554192. De kennismaking is altijd gratis!


Wil je in één dag weten hoe je het anders gaat doen? Meld je aan voor de VIP dag: je leven in balans met meer energie!

Herken je je in het verhaal van Anna?
Of loop je tegen een of meerdere van onderstaande punten aan?

• je voelt je vaak schuldig door de keuzes die je maakt: er knaagt iets aan je en je vraagt je af of je het wel goed (genoeg) doet
• je hebt een leuke baan, maar je twijfelt: is dit nu echt wat je wilt, waar je goed in bent, waar je je energie uit haalt?
• je worstelt met alle ballen in de lucht houden door het combineren van je werk en de zorg voor je gezin, maar je weet niet wat je kunt of durft los te laten.
• je bent gek op je kinderen, maar je snakt naar meer tijd & ruimte voor jezelf
• je plant de hele dag door, maar je voelt altijd die tijdsdruk en je komt altijd tijd te kort (vooral voor die leuke dingen die je vroeger altijd deed)
• je bent vaak te moe om ’s avonds nog te gaan sporten of mediteren, terwijl je weet hoeveel energie je er van krijgt.

Tijdens de VIP dag kom je er (weer) achter wat er echt belangrijk is voor jou, waar je voor staat, wat jou energie geeft en wat je kunt (los)laten. Zo maak je makkelijker belangrijke keuzes, stel je de goede prioriteiten en zorg je goed voor jezelf!

Veel moeders denken vaak dat we het allemaal zelf moeten kunnen: ‘ik heb toch kinderen gewild?’ We willen alles zelf oplossen en trekken veel (zorg)taken naar ons toe. En daardoor gaan we door tot het gaatje, of we nu moe zijn of niet…

Misschien blijf jij ook ‘doorploeteren’ en merk je niet hoe moe je eigenlijk bent. Je lontje wordt steeds korter en elke avond zit je uitgeput op de bank naar de tv te staren. Je hebt eigenlijk nergens meer zin in: niet om je moeder of vriendinnen te bellen en al helemaal niet om naar die zumba les te gaan. Je zit vast en je weet niet meer hoe je uit die negatieve vicieuze cirkel moet komen. Je bent vaak boos op je kinderen en op je werk is alles je te veel.

Je bent moe, snel geïrriteerd en kan niet meer genieten.

Het kan ook anders. Ik wil je graag in één dag helpen om een goede basis te leggen voor jouw positieve verandering; een basis waardoor je weet waar je voor staat, wat echt belangrijk is in je leven en die jou helpt om meer balans in je leven te ervaren. Op je werk, in je gezin én in jezelf.
Lees hier alle informatie over de VIP dag
LET OP EXTRA AANBIEDING: Als je in de maanden april, mei of juni een VIP dag boekt, krijg je 2 extra bonussen cadeau: een checklist voor meer me-time zonder schuldgevoel én de laatste Flow Special ‘Hoe leef je het leven’ over weten wat je wilt, keuzes maken, loslaten en vele extra’s zoals: poster, gesprekskaartjes, briefpapierpakketje en praktische informatie & tips. Blader hier door de Special heen

Wil je vaker dit soort artikelen lezen, die jou helpen met een betere balans tussen werk & gezin? Meld je dan hier aan voor mijn maandelijkse eZine MAMtips Je ontvangt dan iedere maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog