Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

vrijdag 21 maart 2014

Mijn 'drive' om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen

Waarom ben ik er trots op dat MAMcoaching een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer is? Wat zijn mijn drijfveren? Die hebben te maken met: familiebanden & ondernemersgenen, haat & liefde, reislust & antropologie, kleur & meiden! Huh, zul je misschien denken: waar heeft zij het nou over? Ik zal bij het begin beginnen. Het startte allemaal bij mijn neef van 19, die student is aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij doet de studie Sport Management en voor het vak Sales, Negotiation and Presentation skills ging hij aan de slag als Junior Consultant voor Plan Nederland. Samen met 150 medestudenten wilde hij geld ophalen voor een goed doel: het Plan project Saksham in Delhi, India. In totaal zouden ze zo minimaal 100 arme jongeren in Delhi een toekomst kunnen geven.

Dromen over je toekomst…
Saksham betekent: Be able to dream en met dit project geeft Plan de jongeren uit arme gezinnen en sloppenwijken een kans op een eerlijk inkomen. Het project steunt kinderen in ontwikkelingslanden en werkt aan blijvende verbeteringen in hun levensomstandigheden en toekomstperspectief. Plan geeft daarbij extra aandacht aan meisjes. Want meisjes worden achtergesteld en gediscrimineerd. Zij krijgen niet dezelfde kansen en rechten als jongens. Terwijl juist meisjes de armoedespiraal kunnen doorbreken!
Mijn neef weet wat hij wil met de studie Sport Management: ondernemer worden in de sportwereld. En tja, hij heeft die ondernemersgenen niet van een vreemde. In onze familie zitten heel wat mensen met een eigen bedrijf. En dat was voor mij een extra stimulans om hem te helpen in zijn studie, en op deze manier weer te zorgen voor een beroepsopleiding voor meiden in India!

Haat-liefde verhouding
India heeft tijden geleden al mijn hart gestolen tijdens mijn reislustige jaren. Ik ben er 2 keer geweest en heb daar prachtige, maar ook shockerende dingen gezien. Met India heb ik een een haat-liefde verhouding. De tempels en natuur is prachtig, de mensen zijn heel gastvrij en de projecten in het Zuiden waarin ik onderzoek heb gedaan, dragen echt bij aan de ontwikkeling van jongeren. Ik heb met veel meisjes een warm contact opgebouwd! Maar … de keerzijde zit ‘m in de man-vrouw verhoudingen die soms echt onvoorstelbaar zijn: zo’n ongelijkheid vindt je niet in veel landen. En dan het kastenstelsel en de shockerende armoede die je op straat ziet. Dat liet mij af en toe gruwen van ellende en bezorgde me echt kippenvel. Ja, zelfs als antropoloog! Ik heb geleerd om onbevooroordeeld naar mensen te kijken en dat heb ik ook echt gedaan, maar soms waren de omstandigheden zo oneerlijk of schrijnend dat zelfs een antropoloog niet aan oordelen ontkomt. Ik ben ook maar een mens met gevoelens en dan komen die beelden behoorlijk hard binnen!

Kleur bekennen
Maar goed, India dus en Plan Nederland, het project Saksham en meisjes – allemaal ingrediënten die mij volmondig ja lieten zeggen tegen de vraag van mijn neef of ik het project wilde steunen en op die manier kon laten zien dat ik aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doe!
Hij vond het project Saksham heel goed bij mij passen, omdat het om meisjes gaat (Girls First, een van de speerpunten van Plan) en ik vrouwen/moeders coach. Die meiden zijn immers toekomstige moeders! En omdat de kleur (magenta) zo goed bij (het logo van) MAMcoaching past. En hij heeft gelijk: waar of niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog