Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

woensdag 19 februari 2014

Maak tijd om jouw dromen te realiseren

Iedereen heeft zo zijn of haar dromen. Over het schrijven van een eigen boek, over het hebben van een eigen bedrijf of het vinden van die ‘droombaan’, over hoe de kinderen later ‘terechtkomen’, over de toekomst straks samen met de partner, over het maken van die mooie reis … Het kunnen kleine dromen zijn of grote. Maar als moeder lijkt het soms alsof je dromen een beetje naar de achtergrond verdwijnen, alsof ze vervagen en bijna niet meer zichtbaar zijn. Dit heeft vaak alles te maken met het feit dat je meer verantwoordelijkheden hebt gekregen in het leven, dat je het gevoel hebt dat alles door elkaar heen loopt - omdat je werk combineert met de zorg voor je gezin - maar ook met het gevoel dat je van alles ‘moet’ waardoor er geen tijd meer is voor je dromen. Geen tijd voor jezelf…

Hoe vaak per dag check jij je dromen?
Ellen (36, trainer, getrouwd en moeder van een tweeling - 8 jaar) heeft zich 6 weken geleden bij mij aangemeld voor een coachgesprek, omdat ze zo’n kort lontje heeft en te vaak gestrest rondloopt op haar werk, waardoor ze doodmoe thuis komt. Ze vertelt me over haar werk waar ze al lange tijd niet meer zo veel energie uit haalt als voorheen. Haar passie ligt veel meer bij haar kinderen, maar ze wil niet stoppen met werken. De vraag is: wat wil ze wél heel graag? Daarom stel ik haar de vraag ‘Hoe vaak per dag check jij je dromen?’ – een prachtige quote van @Loesje. Ellen kijkt me verbaasd aan en zegt: “Ja, dat is het! Onbewust loop ik al een tijdje rond met het idee van een eigen coachpraktijk voor kinderen. Het lijkt me geweldig om kinderen te begeleiden die niet lekker in hun vel zitten, die verlegen zijn of gepest worden. En het liefst zou ik dat doen tijdens kook- en baklessen. Lekker met ze aan de slag gaan en ondertussen een gesprek voeren. Deze droom heb ik al een paar jaar, maar hij is zo groots dat ik ‘m niet durf waar te maken”. Als ik aan Ellen vraag waarom ze haar droom zo groots vindt, begint ze te lachen. “Ik ben elke dag zo druk op mijn werk en als ik thuis ben, vragen de kinderen alle aandacht. ’s Avonds ben ik moe, dan doe ik niet veel meer. Ik heb weinig tijd voor mezelf, dus ik kom er niet eens aan toe om over die droom na te denken. Het is dat jij er nu naar vraagt, maar bij mij was het al helemaal naar de achtergrond verdwenen”.

Van vaag naar concreet
Als we verder wandelen, vertelt ze: “Mijn droom is eigenlijk vervaagd, omdat ik niet de tijd neem om stil te staan bij wat ik graag wil bereiken in mijn leven. Ik doe gewoon elke dag mijn ding, maar leef niet bewust”. Samen met Ellen ben ik op zoek gegaan naar haar passies, de dingen die heel dicht bij haar hart liggen en waarvan haar vuurtje weer gaat branden. Als dat duidelijk wordt, zal het ook veel makkelijker worden om haar droom te verwezenlijken. Dan hoeft ze nog maar een kleine stap te nemen om alvast een deel van die droom waar te maken.
Ellen is nog niet zo ver dat ze haar droom – of een deel ervan – heeft waargemaakt. Maar ze checkt wel vaker haar dromen: “Jouw TIP om een moodboard te maken met afbeeldingen, foto’s en teksten die de sfeer uitbeelden van mijn droom heeft heel erg geholpen. Die hangt nu in de keuken, zodat ik het elke dag zie! Het maakt het voor mij concreet en tastbaar: ik weet wat ik wil gaan doen. En het mooie is dat nu ik een doel voor ogen heb, ik ook weer lekkerder in mijn vel zit op mijn werk. Ik voel de energie weer stromen en mijn plan voor de kindercoachpraktijk krijgt heel langzaam vorm!”. Wordt vervolgd… (in de MAMtips van maart lees je het vervolg van Ellen’s verhaal).

DUS: CHECK JE DROMEN. VANDAAG NOG!

Is het tijd om jouw dromen te realiseren? Of om jouw vervaagde droom weer helder en concreet te maken? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Mail of bel me voor een gratis kennismakingsgesprek en ervaar wat coaching voor jou kan betekenen: wandelend, via Skype of telefoon.
Mail naar info@mamcoaching.nl of bel 06-83554192
En kijk in de Agenda van MAMcoaching of er een inspirerende workshop of event voor jou tussen zit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog