Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

dinsdag 18 juni 2013

Twijfel jij ook wel eens: 'doe ik het wel goed?'

De grootste twijfel van veel moeders die bij mij komen voor een gesprek of wandeling, is: ‘doe ik het wel goed?’ Ze hebben vaak het gevoel dat ze tekort schieten - vooral naar hun kinderen toe en vaak ook naar hun partner, werkgever, ouders en vriendinnen. Zo vertelt Sandra bijvoorbeeld (mama van 2 kinderen, 7 en 3 jaar) dat ze elke dag een hele lange to-do lijst heeft en dat ze daardoor nooit klaar is. “Ik merk dat er zoveel door mijn hoofd gaat van wat ik allemaal nog wil doen, dat ik met het ene bezig ben en ook al weer aan het andere denk. Daardoor is het nooit rustig in mijn hoofd, en al helemaal nooit rustig in mijn leven. En omdat ik het graag goed wil doen met de kinderen, hebben zij ook een druk leven. Ik wil gewoon dat zij zich niet achtergesteld voelen op de kinderen in hun klas, dus zorg ik ervoor dat ze op verschillende gebieden uitgedaagd worden. Maar soms is het mij gewoon te veel en ik vraag me ook wel eens af of mijn kinderen het wel leuk vinden… En zo is het cirkeltje weer rond en vraag ik me af: doe ik het wel goed?”.

Daarna stelt Sandra mij meteen de vraag: “vind je dat raar, als ik dit zo vertel? Hoe doen andere moeders dat eigenlijk? Lopen die daar ook tegenaan?”. Ik stel haar gerust met de woorden dat het heel herkenbaar is wat zij mij vertelt en dat zij zeker niet de enige is!

Wat zit er in de weg?
Veel mama’s hebben een perfect plaatje in hun hoofd van het moederschap: er altijd zijn voor je kind, een harmonieuze sfeer creëren, alles wat er in zit uithalen (met andere woorden: het potentieel van je kind moet ontwikkeld worden!), zorgen voor gezonde voeding en voldoende slaap, etc. Als je alles bij elkaar optelt van zo’n plaatje dan voel je op je klompen aan dat je daar nooit aan kan voldoen. En toch proberen we dat en leggen we de lat hoog voor onszelf – én voor onze kinderen.

Wat kun je doen en wat kun je laten?
De tip die ik je hierin kan geven is: denk eens na over wat jij écht belangrijk vindt in het leven. Welke levenswaarden passen op dit moment bij jou? Als je dit weet, dan kun je makkelijker prioriteiten stellen en voor jezelf bepalen wat je echt wilt doen, maar ook wat je kunt laten… Laten voor wat het is, omdat het minder belangrijk is en er niet zoveel toe doet als andere zaken, taken of personen.
Vraag jezelf eens af wat er écht toe doet in jouw leven en laat de onbelangrijke(re) dingen los! Zo zul je meer rust in je hoofd en minder stress in je lichaam ervaren. En houdt je meer tijd over om te genieten!

‘Vaak denk je: “Dit doel, daar gaat het om. Ik moet híer uit komen en voordat ik hier ben, mag ik niet meer rusten. Ik mag pas rusten als ik hier ben. Maar dat hier komt nooit. Dat hier bestaat niet”. (Paul Loomans in de documentaire ‘Doen & Laten’)

Bekijk hier wat MAMcoaching voor jou kan doen
ACTIE: kies je in de maanden juni en juli 2013 voor een coachtraject (van 3 of 7 gesprekken), dan krijg je als extraatje – naast het inspiratieschrift - het ‘Naar Buiten’ boek van Flow Magazine cadeau! (t.w.v. € 12,95). Het kennismakingsgesprek blijft uiteraard gratis. Neem de uitdaging aan en gun jezelf meer rust en ruimte in je hoofd!

Wil je ook iedere maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor het gratis eZine MAMtips

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog