Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

maandag 25 februari 2013

Op zoek naar meer rust? Vereenvoudig je leven!


De moeders die in mijn coachpraktijk komen, willen vaak te veel. Ze voelen zich gestrest, hebben te weinig tijd en hebben het gevoel tekort te schieten. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik er zelf ook last van heb. We willen vaak alles uit het leven halen wat er in zit. En soms lijkt het leven zelfs maakbaar, maar dat is natuurlijk maar schijn...

Minder is meer
Ik loop zelf ook regelmatig aan te hikken tegen mijn drukke en gehaaste leven. Terwijl ík de coach ben die moeders helpt om minder stress te ervaren door minder ballen in de lucht te houden. Maar hoe maak je nu de keuze welke bal je niet meer in de lucht gaat houden? Alles lijkt even belangrijk, dus hoe weet je wat je moet kiezen?
Naar mijn mening gaat het erom dat je de dingen in je leven doet die echt waardevol voor jou zijn. Waardoor je het gevoel hebt dat je meer rust ervaart en meer in balans bent. Hoe doe je dat? Eigenlijk is het heel simpel: het zit hem in het vereenvoudigen van het leven. In het feit dat je niet meer voldoet aan de ideaalbeelden die je in je hoofd hebt en aan de verwachtingen van je omgeving, en dat je start met het maken van je eigen keuzes.

Waar wil jíj je druk om maken?
Soms heb je het gevoel dat er zoveel op je af komt, dat het toch wel heel moeilijk is om te kiezen wat écht belangrijk is voor je. Je kunt jezelf dan een aantal vragen te stellen die je helpen om te relativeren:
• Hoe belangrijk is dit echt?
• Komt dit overeen met of druist dit in tegen mijn belangrijkste waarden?
• Hoe belangrijk is dit over 1 week? Over een halfjaar, over 1 jaar?
• Moet dit?
• Van wie moet dit?
• Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik dit niet doe?
• Wat is het leukste dat er kan gebeuren als ik dit niet doe?

Ga voor goed genoeg
Het is ook goed om je te realiseren dat wij nu in een tijd leven waarin de keuzevrijheid enorm is. Groter als nooit tevoren. Dit kan stress geven en dan is het wel zo relaxt om de relativeringvragen die hierboven staan te gebruiken. Of je kunt met jezelf afspreken dat je niet naar het maximale hoeft te streven bij het maken van keuzes en de verwachtingen die je hebt bij de uitkomst. Goed genoeg is ook prima. Dit kan je beslissingsproces vereenvoudigen en zorgt ervoor dat spijtgevoelens minder de kans krijgen om hun kop op te steken. En dat heeft uiteraard weer z’n weerslag op de mate van stress (minder) en rust (meer) in je leven!

Kortom: maak je keuzes op basis van je waarden en prioriteiten, met daarnaast het besef dat je de best mogelijke keuze hebt gemaakt voor dat moment en die situatie!

‘Bouw tijd in voor belangrijke zaken die niet urgent zijn. Dat zijn de dingen die je leven waardevol maken en die in de hectiek van alledag vaak op de laatste plaats komen’.
(Uit: ‘SimplifyLife. Terug naar de essentie van je leven’ van Sjoukje van de Kolk)

ACTIE!!!
Als je je nu aanmeldt voor een coachtraject bij MAMcoaching, dan krijg je het boek SimplifyLife cadeau! Ga de uitdaging aan met jezelf en zet de eerste stappen naar minder haast en meer rust in je leven! Deze actie loopt t/m 15 mei 2013. Dus: stuur een mailbericht naar info@mamcoaching.nl met de actiecode ‘Simplify’ en we prikken samen een datum voor het eerste gesprek. Denk je dat dit iets is voor je vriendin, collega, buurvrouw of (schoon)zus? Geef de actiecode dan aan haar door!

Het boek in het kort: SimplifyLife. Terug naar de essentie van je leven (Sjoukje van de Kolk).
We willen zo veel. We hebben het gevoel dat we het leven moeten 'maken' en op alle fronten tegelijk moeten presteren: carrière, kinderen, relatie, vrije tijd en sociaal leven. Intussen hebben we 'nergens' tijd voor en verwaarlozen we datgene wat werkelijk van waarde is in het leven.
Het kan anders. Eenvoudiger. SimplifyLife inspireert om anders te gaan leven. Minder druk en gehaast. Met 5 basisprincipes leer je beter omgaan met een maatschappij vol mogelijkheden en eisen. Je krijgt meer grip op je eigen gedachten en emoties. Je leert vereenvoudigen, waardoor je merkt dat het leven minder ingewikkeld wordt en je meer innerlijke rust ervaart.

De 5 basisprincipes:
* Leer het onderscheid tussen wat echt belangrijk is en wat niet.
* Leer kiezen en ga voor goed genoeg.
* Accepteer en laat los.
* Begrens en beperk (jezelf en anderen).
* Oefen aandacht en betrokkenheid.

De rode draad in het boek is dat je de lat vooral niet te hoog moet leggen!

Dit artikel komt uit het eZine MAMtips van februari 2013. Klik hier om je aan te melden voor een gratis abonnement, dan ontvang je iedere maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog