Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

dinsdag 17 januari 2012

Welke rollen en ambities heb jij als ondernemende moeder?

Steeds meer moeders kiezen voor het ondernemerschap en dat is niet voor niks. Met een eigen bedrijf kun je flexibel de zorg en opvoeding van je kinderen combineren met de ambities die je hebt om je eigen koers te varen en niet afhankelijk te zijn van een ‘baas’. Als coach voor moeders die de juiste balans zoeken ervaar ik in mijn praktijk hoe gedreven, enthousiast en talentvol ondernemende moeders zijn!

Jouw stempel, jouw ondernemerschap…
Als je je eigen bedrijf start, doe je dat vanuit jouw eigen missie én passie die duidelijk maken wat voor doel(en) je hebt als ondernemer. En daarin ga je natuurlijk niet voorbij aan je talenten en kwaliteiten: daar waar je goed in bent vertaal je in je missie, oftewel: dat waar jij je toe geroepen voelt, waar je warm van wordt. Dit is de basis voor het enthousiasme wat je nodig hebt als inzet voor je eigen bedrijf. Plus alle secundaire randvoorwaarden rondom financiën, marketing, netwerken, etc.

Al met al lijkt het een ideaal plaatje op het moment dat je de keuze maakt om ondernemer te zijn: je bepaalt zelf je werktijden, je bent vrij en onafhankelijk, en daarnaast ben je flexibel in de uren die je aan je gezin of bedrijf besteedt. Het kan niet beter! Of toch wel? Misschien ben jij ook wel één van die ondernemende moeders die ervaart dat dit juíst een valkuil kan zijn. Hoe vind je nu een evenwichtige balans tussen alle rollen en taken die je hebt? Als ondernemende vrouw heb je wellicht niet alleen de ambitie om succesvol te zijn met je onderneming, maar ook als moeder, in je relatie of familie, op het maatschappelijke vlak of in je idealen?

Ambitie of Ambities?
Ambitie is een interessant, boeiend en prikkelend thema. Dat blijkt ook bij de discussies in diverse groepen op LinkedIn en op Twitter. Er wordt op verschillende manieren naar ambitie gekeken: ‘positief’ – wanneer je op jouw manier waarde wil toevoegen, iets wil bereiken, ‘negatief’ – als iets wat je waar moet maken in je carrière, met ellebogenwerk als nodig en ‘eenzijdig’ – waaruit blijkt dat mensen het gevoel hebben dat je ambitie maar op één manier kan realiseren. En als je de media mag geloven zijn vrouwen niet ambitieus genoeg of doen ze niet genoeg om ‘aan de top’ te komen.

Naar mijn idee is dat allemaal wel heel kort door de bocht. Want is het niet zo dat de invulling van ‘je ambities waarmaken’ voor iedereen anders is? En dan maakt het niet uit of je man, vrouw, moeder, ondernemer, werknemer of vul maar in bent. Het gaat erom dat je jouw talenten kan inzetten en de doelen kan bereiken die jij nastreeft.

Wat zijn jouw ambities?
TIP: pak er eens pen en papier bij en maak een lijst met alle rollen die je hebt in je leven, incl. het ondernemerschap. Zet bij iedere rol de ambities en taken die erbij horen. Maak het overzicht compleet door aan die rollen, ambities en taken de zwaarte te geven die daarbij passen op dit moment. Zo krijg je inzicht in hoe je balans kunt creëren in de rollen en ambities die je vervult. Wees bij het opschrijven open, eerlijk en kritisch naar jezelf! Dit zal je zeker nieuwe inzichten opleveren!

Uiteindelijk is het dus belangrijk om de ruimte te geven aan je ambities in alle rollen en op alle gebieden in je leven. De ambitie op het ene vlak versterkt namelijk de ambitie op het andere vlak. En door meer balans te creëren in al deze ambities zul je uiteindelijk een succesvol ondernemende moeder zijn!

Dit is de eerste column die ik als expert voor vrouwen-ondernemen.nl schreef. Een site vol informatie voor de vrouwelijke ondernemer! Een keer in de maand zal hier een column van mij staan. Ik houd je op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog