Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

vrijdag 9 december 2011

Heb jij ook wel eens last van een moederdip?

Klinkt misschien een beetje gek: een moederdip, maar zo voelt het voor mij wel... Vooral in deze periode van alle feestdagen, de onaflaatbare stroom aan activiteiten op school en de afsluiting van het jaar (als ondernemer). Terwijl ik met een vriendin aan de telefoon zat en ik haar vertelde over mijn dip, ging ik mij realiseren dat dit een terugkerend iets is voor mij in december. Hoe kan dat?

Me-time & rust
Al pratende kwam ik tot de conclusie dat het vooral te maken heeft met te weinig rust. Door de hectische tijd van cadeautjes kopen, schoen zetten, surprises en gedichten maken, Sinterklaas op school, de Adventstijd, kerstliedjes instuderen op school voor het Kerstfeest en ga zo maar door, kom ik te weinig toe aan 'even niks doen': wandelen in de natuur (alleen), een boek lezen, mediteren, etc. En ik weet hoe hard ik die me-time nodig heb, om die rust te voelen, ruimte in mijn hoofd te krijgen en weer vol energie verder te gaan.

Waarden & grenzen
Ik merk dat ik over een belangrijke levenswaarde van mijzelf heen stap en zo dus over mijn grenzen heen ga. En dit maakt mij moe, prikkelbaar en 'niet zo gezellig' (dit is nog zacht uitgedrukt!). Tja, voor mij voelt dat dan als een moederdip, omdat ik er in mijn werk geen last van heb maar wel in het moederschap. En dat moet mijn gezin ontgelden. Daar baal ik van, want ik heb heerlijke kids die mij ook vaak genoeg juist energie geven!

Het moet anders!
Nu ik dit van mijzelf weet, ga ik er anders mee om. Ik maak tijd om me op te laden: doe een meditatie, lees de nieuwste Flow Magazine (lekker op de bank met een kop thee) of wandel in het bos vol herfstkleuren en wind.

En jij? Heb jij wel eens last van zo'n moederdip? Hoe ga jij ermee om? En wat doe jij om uit die dip te komen? Laat je reactie achter, ik ben benieuwd!

2 opmerkingen:

 1. ik herken dit elk jaar terug kerend lijkt het wel of ik in december een burnout ga krijgen zo voel ik me in een neerwaartse spiraal en o zo moe..

  Ik probeer meditaties reiki maar nog schiet ik met regelmaat uit de slof :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo anoniem, fijn dat het herkenbaar is en niet fijn dat je voelt alsof je een burn-out ga krijgen. Die moeheid en met regelmaat uit je slof schieten, betekent dat je over je grenzen heen gaat (of heen laat gaan door anderen).

  Bekijk voor jezelf goed wat JOUW waarden zijn, wat JIJ belangrijk vindt in het leven. Waar sta JIJ voor? 'Als je weet waar je voor staat, kun je alles' - een mooie quote van Stephen Covey.

  Heb je hierbij hulp nodig? Mail me op info@mamcoaching.nl of bel me: 06-83554192.
  Dan maken we samen een lijst met actiepunten, zodat je krachtiger in je schoenen staat en klaar bent voor 2012!

  BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in mamcoach blog