Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

dinsdag 20 september 2011

Door de bomen het bos niet meer zien. Of juist wel?!

Vorige week liep ik in het bos en het viel me weer op hoeveel rust er van de natuur uit gaat. Van het ruisen van de wind, van het gefluit van de vogels, van de prachtige groene kleur van de bladeren, van de aarde onder mijn voeten. Heerlijk, vitamine G (Groen) opsnuiven! Twee keer per week ga ik alleen in het bos lopen, omdat de natuur mijn inspiratiebron én mijn energie oplaadpunt is. En daarnaast loop ik als wandelcoach regelmatig met mijn ‘coachees’ in de natuur.

Alles komt in beweging …
Naar mijn idee geldt het spreekwoord ‘door de bomen het bos niet meer zien’ voor wandelcoaching juist helemaal niet. Ja, misschien aan het begin van de wandeling omdat je dan het gevoel hebt dat je vastgelopen bent, inspiratie nodig hebt, het gewoon even niet meer weet. Maar gaandeweg de wandeling kom je in beweging – fysiek en geestelijk. En dan merk je dat die bomen helemaal niet meer in de weg staan: ze wijzen je de weg! Of misschien is er een pad wat je graag wilt bewandelen – een teken dat je vanaf nu een ander pad gaat bewandelen in jouw leven!

‘De natuur is uitstekend te gebruiken als plaats om lekker tot rust te komen’

Lichaamsbeweging is één van de beste manieren om stress, ontevredenheid, onrust en onzekerheid te bestrijden. Door bewegen neemt de productie van stresshormonen af en neemt het geluksgevoel toe omdat de afgifte van endorfine en neurotransmitters juist toenemen.

Maak makkelijker je keuzes
Met wandelcoaching kun je heel concreet antwoorden op je vragen te krijgen. Stel: je staat voor een keuze en je vindt het moeilijk om een goede afweging te maken om uiteindelijk tot een beslissing te komen. De natuur kan je helpen met symbolen en metaforen die tastbaar en helder maken hoe jij de dingen nu ziet (A) en hoe je ze zou willen zien (B). En hoe kom je dan van A naar B? Soms moet je iets loslaten (achterlaten in de natuur) of accepteren, maar het kan ook zijn dat je iets (nieuws) nodig hebt en dat je meeneemt als symbool voor jouw keuze. Door het tastbaar te maken en de beelden van jouw symbool of metafoor te gebruiken, sta je sterker in je schoenen om daadwerkelijk die keuze te maken!
Zet je (wandel)schoenen klaar en maak een afspraak. We gaan het bos in! Lees hier meer over wandelcoaching

Esta Magazine interview: ‘Het bos in’ over de Balanswandeling
In augustus ben ik geïnterviewd voor Esta Magazine over wandel-coaching voor een artikel over ‘Psyche en Reizen’ dat half oktober in de winkels verschijnt. Lees maar eens hoe journaliste Anne Wesseling het op papier heeft gezet:

Het bos in
Laten we onszelf niks aanpraten, de combi werk en moederschap is bijzonder en leerzaam en leuk en geweldig en je krijgt er energie van, en het kost helemáál geen moeite, ben je gek, we doen het fluitend - nou ja, en soms is er even een dingetje (klein dingetje hoor! Je krijgt een nieuwe baan aangeboden, bijvoorbeeld. Een hele leuke. Met meer reistijd) en dan zie je ineens door de bomen het bos niet meer.
Help Wat Nu?
Wij zeggen: dan moet je het bos in. Letterlijk. Yura Boerma (van huis uit antropoloog en gedragswetenschapper) is als coach gespecialiseerd in thema’s rond moederschap: keuzes maken zonder schuldgevoel, ambities waarmaken (in werk, gezin, persoonlijk), de balans tussen werk en privé. Een van haar werkvormen is de Balanswandeling: lekker naar buiten, wandelen door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, en ondertussen de zaken op een rijtje zetten. Soms is er een duidelijke vraag, soms is het meer ‘het loopt niet zo lekker maar ik weet niet waar het aan ligt’ - en ook dan werkt zo’n wandeling omdat je al lopend snel tot de kern doordringt, is haar ervaring. ‘Het mooie is dat je in het bos veel tegenkomt dat je als symbool of metafoor kunt gebruiken: kruispunten, open plekken, bruggen. Het is heel concreet en tastbaar en daardoor kun je echt goed nadenken en bedenken wat je wilt en hoe. Bovendien is het heerlijk om buiten te zijn, je bent lekker in beweging en écht bezig met jouw onderwerp.’ Kortom, ze helpt je door de bomen het bos weer te zien - en oh ja, het hoeft niet per se mooi weer te zijn. Je laat je toch niet tegenhouden door een beetje tegenwind?

Agenda najaar 2011
Dit najaar staat de agenda weer bomvol inspirerende en actieve workshops! MAMcoach Yura biedt workshops aan met verschillende thema’s als balans- en moedercoach, als Magic Adventures™ Coach én als wandelcoach.

Maak jouw keuze, ik ontmoet je graag! ‘Do what you love. Love what you do’.

Dit is een groot gedeelte uit de nieuwste editie van mijn eZine MAMtips van september. Wil je ook een gratis abonnement? Meld je dan hier aan

2 opmerkingen:

  1. Hee, we doen hetzelfde werk!

    Ik ben ook wandelcoach en doe dit op de Zuidveluwe met name. Het is enorm inspirerend om buiten te mogen werken, helemaal super!

    Groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, Roelien! Dank je voor je reactie. Ik vind het ook super inspirerend om buiten te 'werken'. Niet alleen voor mijzelf, maar vooral ook voor de coachees. Als je het gevoel hebt vastgelopen te zijn, dan komt dat wandelend altijd in beweging. 100% garantie!

    BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in mamcoach blog