Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

vrijdag 8 januari 2016

Ik zet 2016 in beweging. Doe je mee? Deel 1: januari

Ik ben niet echt een mens om allerlei goede voornemens te maken in het nieuwe jaar. Vooral omdat ik een positief ingesteld iemand ben – mijn glas is altijd halfvol – dus waarom één keer per jaar besluiten om dingen anders te gaan doen? Ik doe dat het hele jaar door, soms misschien wel elke maand of week. Als ik merk dat iets wat ik doe of heb me niet meer past, dan ga ik het anders doen. Of als ik merk dat ik elke keer tegen hetzelfde aanloop, dan ga ik bekijken hoe het wél fijn voelt. Niet dat ik super kritisch ben, maar ik merk dat dit ‘bijsturen’ helpt om mezelf op mijn eigen pad te houden. Het pad dat ik wil bewandelen. Letterlijk en figuurlijk.

Keuzes maken vanuit mijn hart
In beweging blijven is iets wat bij mij past, waardoor ik kan voelen wat ik nodig heb en wat bij mijn levens- en gezinsfase past. Als ik op die manier kan leven, dan maak ik ook makkelijker keuzes. Vanuit mijn hart, vanuit wat écht belangrijk is.

Dit is niet iets wat ik al mijn hele leven doe, maar als balans- & wandelcoach voor moeders word ik dagelijks uitgedaagd om te weten wat ik wil, welk pad ik wil lopen, hoe ik keuzes maak die me energie opleveren en vooral: hoe ik balans houd tussen stress en ontspanning als mama, ondernemer, freelancer, partner, dochter, vriendin en Yura.

Zelf aan het stuur gaan staan
Alles is altijd in beweging in het leven. Bij jou, bij mij, bij iedereen. Net op het moment dat je denkt balans te hebben gevonden, verandert er weer iets en is er een aanpassing nodig. ‘Life is like riding a bicycle: in order to keep balance you must keep moving’. Daarom leek het mij fijn om 2016 in beweging te zetten en zelf aan het stuur te gaan staan in plaats van je te laten sturen. Door grote en kleine veranderingen aan te brengen, anders tegen dingen aan te kijken of iets gaan doen wat je altijd al wilde doen!

Ik begin met een grote passie van mij: reizen. Ik vind dat zelf een heerlijke beweging om te maken. En dat hoeft niet per se ver weg te zijn, als ik maar een nieuwe plek kan ontdekken. Ik word al blij van de voorpret en dan komt het moment zelf nog! Januari trapt af met: 10 plekken die ik dit jaar ga bezoeken.

10 plekken die ik dit jaar ga bezoeken
1. Vlieland
2. Santiago de Compostela/Spanje (een lang gekoesterde droom)
3. Lauwersmeer/Groningen (vogels kijken)
4. Norwich (Engeland)
5. Hondsbossche Zeewering/Petten (vogels kijken en langs de zee lopen)
6. Finca Alegria de la Vida/Malaga, Spanje (bijzonder B&B adres)
7. Villa Augustus/Dordrecht (bijzondere tip uit Flow 7 2015)
8. Tiengemeten/Zuid-Holland (vogels kijken op dit eiland)
9. Londen
10. Assisi/Pisa (Italië)

Met nummer 1 en 9 ben ik bezig :-) Ons plan is in de meivakantie een weekje naar Vlieland te gaan en daarna een paar dagen naar Londen. Dus die voorpret is er al! En aan de rest ga ik werken… Met kleine stappen naar grote dromen. Al zijn als vogelfan nummer 3, 5 en 8 goed bereikbaar: daar wil ik vooral genieten van de vogels, de natuur, de stilte en de rust.

In februari lees je deel 2 van ‘2016 in beweging’.

Ik ben benieuwd naar jouw 10 plekken die je dit jaar gaat bezoeken. Laat je het weten in een reactie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog