Voor moeders die de juiste balans zoeken

Voor moeders die de juiste balans zoeken
Voor moeders die de juiste balans zoeken | tussen werk en prive | tussen schuldgevoel en ontspanning | tussen energie en stress. Klik op het logo en meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek!

e-Zine van MAMcoach Yura: MAMtips

Ontvang elke maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox voor een betere balans tussen werk & gezin, een ontspannen moeder zijn en minder schuldgevoel & stress. Lees de meest recente MAMtips 'Wat wil je echt? En hoe doe je dat...' en meld je meteen aan voor een gratis abonnement.

Labels

2016 in beweging aandacht adem ambitie anders doen automatische piloot balans belemmerende overtuigingen beren op de weg betekenis beweging bewustzijn blog burn-out coachen coaching controlfreak cursus doelen bereiken downshiften drijfveren druk durf te delen durven eCoach energie energiegevers energievreters eTraining event eye-opener flow Flow magazine focus frisse blik gedachten geluk gelukkig genieten gezin gezondheid goed doel goede voornemens goedgenoegmoeder grenzen haast hartstocht herfstdip herijkpunt hulp vragen in je eigen kracht inspiratie inspiratieboekje je hart volgen jezelf zijn keuzes maken kinderen kinderopvang kleine stapjes kwaliteiten lef lekker in je vel leven in het nu liefde loslaten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Magic Adventures Mamfulness MAMtips manier van leren me-time meiden Metakids mijmertijd minder mindfulness moe moederdag moeders moeten multitasken MVO natuur netwerken onbevooroordeeld ondernemers onrust onthaasten ontspannen ontstressen onzekerheid opladen opvoeding out of the box parttime baan passie patronen perfectionisme piekeren Pink Ribbon pitstop Plan Nederland plezier positief denken positieve psychologie positiviteit prioriteiten prive reizen relatie rituelen rollen ruimte rust schuldgevoel solidariteit spitsuur sterke kanten stilte stress strippenkaart successen taboe talenten tijd voor jezelf time-out twijfels Twitter uit je comfort zone uit je hoofd uitdaging vakantie valkuilen veerkracht verandering vereenvoudigen verlies vertragen verwachtingen VIP dag vitaliteit vrijheid waarden wakker wandelcoaching wandelen wereldmoeders werk winactie workshop zelfsturing zelfvertrouwen

donderdag 16 februari 2012

Ben jij ook zo'n kei in multitasken?

TIP: stop ermee, je doet alles maar half!

Wij moeders zijn vaak keien in multitasken: tijdens het ontbijt met je gezin het boodschappenlijstje voor die middag maken, met je kind naar zwemles en ondertussen nog wat telefoontjes regelen of ’s avonds op de bank met je laptop op schoot naar de tv kijken. Je doet allerlei dingen tegelijk en daardoor dus ook maar half!

Versnipperde aandacht …
Als moeder heb je een druk bestaan, want je bent niet alleen mama maar ook partner, werknemer of ondernemer, dochter, vriendin, mantelzorger, je doet vrijwilligerswerk of helpt mee op school. Hoe verdeel je je tijd zo dat je toch aan alle rollen aandacht kan besteden? Door te gaan multitasken, zodat je het gevoel krijgt dat je toch al je taken en activiteiten kan doen. Maar dat betekent wel dat je aandacht versnipperd raakt, waardoor je alles maar half doet. En hoe goed voelt dat? Als je dan eindelijk na weken weer eens je beste vriendin spreekt aan de telefoon en je zit tegelijkertijd ook je e-mails of Twitteraccount te checken! Grote kans dat je je na het telefoongesprek niet meer goed kan herinneren wat ze nu precies vertelde over die uitdagende functie die ze zo succesvol in de wacht heeft gesleept …

Wat mis je nog meer als je aan het multitasken bent?
Als multitasker kun je niet efficiënt werken en ben je niet in het NU, niet in het moment. Zo mis je misschien wel hele leuke anekdotes die je kinderen vertellen over wat ze mee hebben gemaakt op school of je hoort niet eens dat je partner een compliment maakt over je nieuwe schoenen. Je bent in je hoofd al weer bezig met de volgende taak en zit te bedenken hoe je die gaat uitvoeren. Je staat bijvoorbeeld te koken en ondertussen ben je aan het bedenken wat je dit weekend gaat maken als jouw ouders komen eten. Hoe kun je dan ook nog luisteren naar de verhalen van je kids of de complimenten van je partner? En kun je je voorstellen hoe zij zich voelen als je constant maar druk, druk bezig bent en geen tijd hebt voor hen? Voor de ‘gewone dingen in het leven’? Die kleine dingen die het ‘m juist doen? Probeer dus meer te focussen op waar je mee bezig bent.

‘Het is niet belangrijk hoeveel we doen, maar met hoeveel liefde we het doen. Het is niet belangrijk hoeveel we geven, maar met hoeveel liefde we geven’ (Moeder Teresa)

Wel bereikbaar, niet beschikbaar
Hoe verdeel je dan beter je tijd? Maak voor jezelf een plan over je tijdsverdeling, anders word je zelf misschien nog het ‘slachtoffer’ van multitasking. Word een goede manager van jezelf én van je agenda!
TIP: Realiseer je dat je op bepaalde tijden wel bereikbaar kan zijn, maar niet beschikbaar. Zo voorkom je een hoop stress, bijvoorbeeld tijdens de drukke avondspits in huis.

Het artikel 'Ben jij ook zo'n kei in multitasken' staat in mijn eZine MAMtips van februari 2012. Wil je ook graag iedere maand inspirerende en waardevolle tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in een voor gratis abonnement

Van multitasker naar ‘Mom in FLOW’!
Ervaar puur balans en flow in je hectische leven!

Jarenlang zijn we er trots op geweest: vrouwen zijn heel goed in meerdere dingen tegelijk doen. Dat werd ook echt als een positief punt gezien. In tegenstelling tot mannen die dat helemaal niet kunnen. Nee, dan wij vrouwen: wij doen dat allemaal wel eventjes. En de media benadrukte het allemaal nog eens extra en promootte het zijn van een supermama maar al te graag. Maar uit onderzoek is allang gebleken dat het helemaal geen zoden aan de dijk zet om te multitasken. Door de ‘overload’ aan taken raak je geprikkeld, ben je niet meer effectief, en heeft het ook geen positieve invloed op je geluksgevoel. Laat staan dat je in FLOW raakt …

MAMcoach Yura is ook een officieel erkend Magic Adventures™ Coach (MAC). Samen met Angélique Davis, de oprichtster van Magic Adventures™, heb ik Mom in FLOW ontwikkeld: een actief coachtraject waarin je – door sms’jes, e-mails, post en je coach – uitgedaagd wordt het avontuur aan te gaan met jezelf. Je krijgt meer inzicht in je eigen levensstijlen waardoor je makkelijker balans kunt aanbrengen in jouw levensdoelen op het gebied van werk, gezin, relatie, zelfontwikkeling, gezondheid, etc. Moeiteloos en zorgeloosheid staan centraal: je wordt een Mom in FLOW! Je voelt je gelukkiger, sterker en vitaler, en daarnaast bent je bewuster van het hier en nu zodat je optimaal van je leven kan genieten. Met als bonus: meer me-time!

Magic Adventure Mom in FLOW duurt 8 weken en is voor moeders die (weer) meer puur balans en geluk in hun leven willen ervaren. Je kunt je via de mail of een telefoontje aanmelden bij mij.

Je kunt op woensdag 25 april van 19.30-22.00 uur ook een workshop ‘Mom in FLOW’ volgen in Doorn (vlakbij Amersfoort). Kijk voor meer informatie in de agenda van MAMcoaching

En let op: de consulten die verwerkt zijn in een Magic Adventure™ worden, afhankelijk van je polisvoorwaarden, (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars als natuurgeneeskundig consulten. Check de website www.magicadventures.nl voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in mamcoach blog